Technokubizmus

2012.10.01. 09:29

Mai világunkban természetessé vált, hogy az elektronikai eszközeink emeberközelivé válnak. Ez alatt nem csak a felhasználóbarát mivoltukról beszélek, hanem arról, hogy érintőképernyősek. Az érintőképernyő révén modern eszközeink közvetlenebbé teszik annak a felhasználását, az az érzetet keltve, hogy ténylegesen magunk cselekszünk és tetteink révén mi rendelkezünk a folyamatok teljes kontrolljával. Ez perseza gombok idejében hatványozottan igaz volt, de valamiért az éritőképernyőzés hatalamas divat lett. Vagy talán csak szórakoztatóbb... Nincs ez másként a digitális technológia újabb "áldozatával" a Rubik-kockával sem, ami nemes egyszerűséggel az érintőfelülete után a TouchCube nevet kapta. A termék maga nem új, hiszen már több mint 3 éve a piacon van, de mégis érdemes róla pár szót ejteni.

A kirakás szabályai lényegében változatlanok. A bibi csak annyi, hogy a kocka maga nem forgatható a klasszikus kockával ellentétebn. Tehát a játékélmény bizonyos értelemben véve statikus. Az egyes részek elforgatásához elég kiválasztanunk egy négyzetet, majd a kívánt irány felé húzni ujjunkkal. Közben a kocka oldalán lévő négyzetek animáltva mozognak az eredeti kocka forgását imitálva, miközben a mozgással járó hangeffektet játssza le. Persze a hangillusztráció és a hangerősség is változtatható/szabályozható. Amiben viszont leiskolázza az ősapát, az az, hogy a kocka képes tippet adni a következő lépéshez, amennyiben elakadnánk a kirakásában. Ha ez nem lenne elég, akkor a kocka képes magát teljes mértékben kirakni. Valljuk be, ebben viszont az eredeti kocka elég gyengén teljesített! :)

Lássuk, hogy a reklámvideoban miként foglalják össze a fent leírt tulajdonságokat!

A képen látható állvány a kocka töltője is egyben, így amikor az hálózati feszültségen pihen, kiváló hangulatvilágítással szolgálhat a feltöltődésére várakozó álmatlan Rubik-fanoknak. Azt viszont ki-ki döntse el, hogy mennyire vész el a játékélmény az érintőképernyő húzgálással. Talán az alábbi video segíthet ezt eldönteni:

A bejegyzés trackback címe:

https://rubik-kocka.blog.hu/api/trackback/id/tr684812838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása